Veel gestelde vragen

Wat is een dinerspel en hoe lang duurt het?

Een dinerspel is een spel dat je met een groep aan tafel speelt tijdens een diner, lunch of bijvoorbeeld met hapjes. Gemiddeld duren onze spellen inclusief een diner 3 tot 3,5 uur. Een perfect idee voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiefeest of vriendenuitje. 

Voor welke groepsgrootte is dit geschikt?

In sommige restaurants kun je al een dinerspel spelen met 8 personen, maar ook groepen van meer dan 100 personen is mogelijk. Het maximum aantal is in principe onbeperkt. Dus ook voor grote groepen is een dinerspel geschikt. Het maximum aantal is vaak afhankelijk van de grote van de zaal van het restaurant.

Wat is leuker? Met of zonder spelbegeleiding?

Het is allebei leuk! Onze spelbegeleiding maakt het alleen iets makkelijker en zijn er ook voor om de groep te enthousiasmeren, mocht dat nodig zijn. En zij zorgen er voor dat op de juiste momenten de juiste geluidsfragmenten worden gespeeld. Daarnaast zorgen zij ook voor de spelmaterialen en het geluid. Dit is vooral bij grotere groepen vaak wat prettiger. Grotere groepen van 25 of meer adviseren we daarom om wel voor spelbegeleiding te kiezen. De spelbegeleider presenteert het spel centraal met een geluidsinstallatie en zorgt er voor dat iedereen het spel met elkaar speelt. Wanneer je kiest voor  de versie “zonder spelbegeleiding”, bestel je  het spel, nadat je hebt gereserveerd, in onze webshop en neem je het zelf mee naar het restaurant. Het spel is verder exact het zelfde, alleen een stuk vriendelijker geprijsd, omdat er geen begeleiding bij is en je zelf dient te zorgen voor een bluetooth speaker en een tablet. (Dit geldt alleen voor onze moordspellen. Onze dinerquizen worden altijd begeleid door een spelbegeleider van ons)

Is het spel anders wanneer ik kies voor een spel zonder spelbegeleiding ?

Nee, er is geen verschil. Het spel is altijd het zelfde. Bij het spel zonder spelbegeleiding wordt de begeleiding voor het grootste gedeelte overgenomen door de e-presentatie die je zelf bedient. Dit is leuk en zeer eenvoudig om te doen

Onze groep is kleiner dan 12 personen, is spelbegeleiding dan mogelijk?

Helaas niet. Spelbegeleiding kan in de meeste locaties vanaf 12 personen. In sommige locaties is het minimum aantal zelfs nog iets hoger. Dit komt omdat wij maar over een beperkt aantal spelbegeleiders beschikken en behalve daarnaast ook te maken hebben met lange reistijd en hoge reiskosten. Ook kan het zijn dat het restaurant de aparte zaal pas ter beschikking stelt wanneer de groep groter is dan een bepaald aantal personen.

Waar vinden de spellen plaats?

Onze spellen zijn te spelen in diverse restaurants in Nederland en België. Met de meeste restaurants werken wij al jaren samen. Mocht je liever zelf een  horeca locatie zoeken, dan kan dat ook. Kies je voor een spel zonder spelbegeleiding, dan kun je het spel ook thuis spelen of bijvoorbeeld in de bedrijfskantine. Wanneer je wel graag spelbegeleiding van ons er bij wilt hebben, dient het een openbare locatie zijn. Bij voorkeur een horeca locatie.

Zitten we in een aparte zaal?

Ja! Wanneer je via onze website een spel in éen van onze restaurants reserveert, heb je altijd je eigen aparte ruimte. Dit is in de prijs van het menu inbegrepen en dit geldt voor de spellen zowel met als zonder spelbegeleiding. Er zijn dus nooit andere gasten in de zelfde ruimte en je hebt de zaal helemaal privé

Door wie worden de personages in het moordspel gespeeld?

Jullie zijn zelf de acteurs in het moordspel. Wanneer je een moordspel hebt gereserveerd, ontvang je behalve de spelregels ook een uitnodiging, die je kunt gebruiken om de andere spelers uit te nodigen. Je mag zelf de rollen verdelen en iedereen mag ook van elkaar weten wie welke rol gaat spelen. Bij elke personage staan kledingsuggesties vermeld en je kunt je dus verkleden. Dit is uiteraard niet verplicht. Bij grotere groepen word het moordspel gespeeld aan meerdere tafels en komen personages ook meerdere keren voor. Dit is heel gebruikelijk. Het doel van het spel is het vinden van de moordenaar. Dit is voor iedereen gelijk. In de spelregels die je ontvangt, staat alles heel duidelijk uitgelegd.

Moeten we iets meenemen naar het dinerspel?

Wanneer je hebt gekozen voor spelbegeleiding, dan hoef je niets mee te nemen. Wanneer je hebt gekozen voor een spel met e-presentatie (zonder spelbegeleiding), dan heb je van te voren de spelboekjes in onze webshop besteld. Deze moet je uiteraard meenemen. Daarnaast heb je één tablet nodig en een bluetooth speakertje. In de spelregels wordt dit allemaal heel duidelijk aangegeven en uitgelegd.

Hoe vraag ik beschikbaarheid aan?

Klik boven in de website op “Beschikbaarheid aanvragen” en selecteer het spel van je keuze en een plaatnaam. Klik vervolgens het arrangement aan en vul het beschikbaarheidsformuliertje in. Beschikbaarheid aanvragen kan voor maximaal 2 data en is altijd vrijblijvend.

Hoe lang duurt het voordat ik antwoord ontvang?

Je beschikbaarheidsaanvraag komt behalve bij ons ook direct in de mailbox van het betreffende restaurant. Zodra zij hebben geantwoord op de aanvraag, ontvang je van ons direct bericht per mail. Meestal nog de zelfde dag, en soms een dag later. Als er beschikbaarheid is, plaatst het restaurant een optie op de zaal voor je op je 1e voorkeursdatum. Deze optie vervalt automatisch na 1 week, maar kan meestal ook nog worden verlengd.

Hoe werkt het als ik wil reserveren?

Wanneer er beschikbaarheid is op jouw voorkeursdatum, kun je online reserveren via de mail die je van ons hebt ontvangen. Heb je gekozen voor spelbegeleiding, dan ontvang je van ons een bevestiging per mail en een voorschotnota voor het spelgedeelte. Heb je gekozen voor een spel zonder spelbegeleiding, dan bestel je het spel in onze webshop en neem je het mee naar het restaurant. In alle gevallen zal het restaurant zelf het diner aan je bevestigen. Diner en drankjes reken je ook altijd af met het restaurant, en zij beantwoorden zelf alle vragen over het culinaire gedeelte en de drankjes.

Kan ik ook iets anders kiezen dan het menu op jullie website?

Ja hoor! De menu’s op onze website zijn voorbeeldmenu’s. Je kunt altijd in overleg met het restaurant een andere invulling geven aan het culinaire gedeelte tijdens het spel. Je kunt vaak kiezen voor luxere menu’s, buffet, lunch, of bijvoorbeeld een high tea. Het aanbod verschilt per restaurant en de prijzen zijn per restaurant verschillend. Wanneer je kiest voor een andere invulling, dan kan het zijn dat het spel iets korter duurt dan bij een drie gangen diner.

Jullie reserveringsvoorwaarden zijn redelijk streng. Waarom is dat?

Dat is waar. Maar daar is een reden voor natuurlijk. Zodra je bij ons reserveert, gebeurt er namelijk een aantal dingen. Er wordt direct bij het restaurant een zaal voor je geblokt. Dit betekent dat het restaurant andere aanvragen voor jouw datum niet meer aanneemt. Dit geldt uiteraard ook voor onze spelbegeleiding. Deze wordt ook gelijk ingedeeld en geblokt. Groepsuitjes vinden vaak plaats op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen, en in bepaalde maanden van het jaar is het enorm druk. Er is dan ook maar beperkte beschikbaarheid. Voor zowel het restaurant en ons is een annulering dan ook een echte financiële strop. Vandaar dat een annulering dus nooit kosteloos kan worden gemaakt. Aan de andere kant betekent het uiteraard ook dat het restaurant niet zo maar de zaal kan annuleren en dat wij ook moeten zorgen voor spelbegeleiding. Dus ook wij kunne niet zo maar annuleren.

Kan ik het aantal personen wijzigen?

Bij het reserveren vragen we je om een aantal deelnemers in te vullen waarvan eigelijk zeker bent dat gaat komen. Dit aantal kun je tot drie dagen van te voren met maximaal 15% verlagen, mits het minimum aantal in dat restaurant dit toelaat. Vermeerderen kan uiteraard ook. Maar ook hier geldt dat de zaal van het restaturant uiteraard wel groot genoeg moet zijn. De minimum en maximum aantallen zijn per restaurant verschillend. Voor uitgebreide uitleg over onze annuleringsvoowaarden en wijzigingsvoorwaarden verwijzen we je graag even naar onze pagina met algemene voorwaarden.