Moorddiner voor echte moordenaars

Onlangs organiseerde Dinerspel.nl een moorddiner voor een aantal ervaringsdeskundigen. De Penintentiaire Inrichting Vught organiseert van tijd tot tijd  een verzetje voor de gedetineerden. Die mogen dan kiezen uit een aantal mogelijkheden. Deze keer waren dat een kookworkshop, een Hollandspel of het Miss Murder Moorddiner. De keuze viel op het moorddiner.

Moorddiner was echte killer

De deelenemers waren allemaal uitgedost in de stijl van het personage dat zij speelden. Omdat de helft van de rollen van het Miss Murder Moordspel vrouwelijk is, droeg een aantal zware jongens make up en vrouwenkleding. De combi’s borsthaar-bh, pruik-zware stem, naaldhakken-gespierde torso’s zorgden voor een ongewoon lacherige sfeer onder de heren. Zelfs de aanwezige bewakers raakten in de ban van de meligheid en konden zich veel meer ontspannen opstellen dan normaal. De presentatrice van het Miss Murder Moorddiner had ook geen enkele moeite het publiek bij de les te houden. Er werd fanatiek geacteerd, gespeurd en gediscussieerd over wie de dader van de gruwelijke dubbele moord op Coco Island zou kunnen zijn. Ondertussen werd er een uitgebreid drie gangen diner geserveerd. De avond verliep bijzonder succesvol in een uitstekende sfeer. De onthulling was het hilarische hoogtepunt van het moorddinner en na afloop ging iedereen tevreden naar hui.. eh, zijn cel.

Geen déjà vu’s tijdens Miss Murder Moorddiner

Onder de deelnemers bevond zich een aantal vermeende en bewezen moordenaars. Enkele van hen waren bereid om na afloop hun ervaringen met het moorddiner met ons te delen. Hadden zij geen flash backs of nare herinneringen gehad tijdens het moorddiner? Volgens Alex H., beter bekend als de Zaanse Snijder, viel dat enorm mee. ‘Moord is een serieuze zaak en een moorddiner helemaal niet. Ik kan niet voor de anderen praten maar ik heb mijn misdaden niet voor de lol gepleegd. De dader in het moorddiner natuurlijk ook niet, maar de hele setting is zo grappig, dat ik geen moment aan mijn eigen situatie heb gedacht.’ Nol B., beter bekend als Het Oor, had soortgelijke ervaringen. ‘Natuurlijk hebben wij de nodige galgenhumor maar dat is om met dingen te kunnen dealen. Het moorddiner is van begin tot eind volledig onserieus. Hoewel er raakvlakken waren met wat ik heb gedaan, heb ik absoluut geen last van dèjá vu’s gehad. Volgende keer gaan we jullie Food&Fun Culi Spel  doen. Zelf lekker klooien met eten en zo. Ik ben veel banger dat ik dan aan de kookkunst van mijn ex-vrouw herinnerd ga worden.’ aldus Het Oor.