Café en Brasserie De Rector in Leuven

Café en Brasserie "De Rector" ligt midden in het pitoreske centrum van Leuven. Voorafgaand aan uw dinerspel kunt u ´s zomer nog even genieten van een drankje op het terras aan de voorkant van deze locatie. "De Rector" heeft de beschikking over diverse diner-ruimtes die uitstekend geschikt zijn voor onze dinerspellen.

Coke-room

Nee geen cocaïne uiteraard, de bovenzaal van "De Rector" is geheel in de stijl van Coca Cola ingericht. Deze karakteristieke ruimte wordt gebruikt voor onze dinerspellen. En u mag natuurlijk gerust iets anders dan een colaatje te drinken bestellen.

 

 

Café en Brasserie De Rector vindt u hier

 

 

De plaats Leuven

Leuven is een middelgrote stad welke ligt in Vlaams-Brabant. Leuven ligt ongeveer 30-35 kilometer ten oosten van de Belgische hoofdstad Brussel. Omdat Leuven in het Nederlandstalige deel van België ligt, kent vrijwel geen enkele Nederlander de Franstalige naam Louvain. Leuven stamt, net als veel andere Belgische steden, uit de middeleeuwen. De eerste verwijzing naar het hedendaagse Leuven is de naam Luuanium of Luvanium. Deze naam is teruggevonden in de annalen van de abdij van Sint-Vaast. Op basis van archeologische vondsten vermoedt men dat de eerste mensen al ongeveer 130.000 jaar geleden aanwezig waren in de omgeving van waar  het huidige Leuven zich bevindt. Het heeft echter tot ongeveer 3500 jaar voor het begin van onze jaartelling geduurd totdat de eerste echte permanente bewoners zich aandienden.