Vrijgezellenfeest steeds culinairder

Kookworkshop en wijnproeverijBij feest hoort eten en drinken. Toch is het culinaire deel nog vaak de sluitpost. Vooral tijdens een vrijgezellenfeest krijgt de inwendige mens vaak niet meer aangeboden dan spareribs of saté. Gelukkig lijkt daar langzaam verandering in te komen. Onder invloed van de populariteit van kookprogramma’s op tv, dringt de culinaire hype nu ook door tot vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes. Steeds meer organisatoren gaan tegenwoordig op zoek naar een culinaire invulling van het vrijgezellenfeest.

Kookworkshop

Naast een etentje in een goed restaurant is een kookworkshop dan de meest voor de hand liggende optie. Kookworkshops zijn leerzaam en gezellig maar vaak ook nogal prijzig. Ook vinden sommigen een kookworkshop als invulling voor een vrijgezellenfeest te schools. En er zijn bijna altijd wel een paar gasten in het gezelschap die eigenlijk helemaal niet zo geïnteresseerd zijn in koken.

Komisch culinair vrijgezellenfeest

Leuker dan kookworkshop Food & FunDan is het Food&Fun Culi Spel de oplossing. Dit komisch culinaire dinerspel combineert de humor van een moorddiner met het leerzame van een kookworkshop en de spanning en competitie van een quiz. Het thema is eten en drinken maar het gaat om de fun. De gasten van het vrijgezellenfeest worden opgedeeld in twee teams en krijgen een kleurige koksmuts op. Vervolgens barst de culinaire strijd los. Wie maakt de mooiste schotels op en bedenkt de lekkerste gerechten? Welk team beschikt over de meeste triviale kennis over voeding en drank? Ondertussen worden alle creaties en heerlijkheden uiteraard verorberd. Er is keuze uit een groot aantal ingrediënten en gerechten dus kan iedereen eten wat hij of zij lekker vindt. Voor de liefhebbers is er zelfs een wijnproeverij.

Niet alleen voor amateurkoks

Het Food&Fun Culi Spel is niet alleen voor amateurkoks, foodies en keukenprinsesjes. Integendeel! Juist voor kookdummies en keukenklunzen is Food&Fun erg amusant. Misschien hadden de makers het beter Flauwe Culi Spel kunnen noemen. De inhoud is namelijk compleet á serieus en erg melig, om even in de terminologie te blijven. Food&Fun draait vooral om gezelligheid en sfeer. Waarbij de smaakpappillen ook nog eens heerlijk verwend worden. Terwijl de ene culinaire wetenswaardigheid na de andere over tafel vliegt. En dat allemaal voor een verrassend lage prijs. Kom daar maar eens om bij een kookworkshop.

Vrijgezellenfeest artikelen