Help ik moet een vrijgezellenfeest organiseren!

(Artikel uit Blondie Meidenmagazine)

Een leuk en betaalbaar vrijgezellenfeest  organiseren is altijd weer een uitdaging. Gezellig het internet afstruinen op zoek naar originele ideeën en leuke activiteiten. En dan vooral allerlei ingewikkelde moorddiners, themafeesten en workshops tegenkomen. Maar dat hebben allemaal al gedaan tijdens vorige bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten. En met de vrijgezellenavond van Mirjam en Mark. Nee, deze keer moet het iets héél anders worden en als het even kan ook begrijpelijk. Het zou fijn zijn als het ook nog een beetje betaalbaar bleef, want met de Euro is het er allemaal niet goedkoper op geworden. Kortom een vrijgezellenfeest om nooit te vergeten.

Vrijgezellenfeest problemen

Dan zijn er natuurlijk ook nog de problemen die het organiseren van een vrijgezellenfeest kunnen opleveren. Met wie ga je dat doen? Hoe meer zielen hoe meer vreugd maar ook hoe meer meningsverschillen en onderlinge irritaties, we blijven nu eenmaal vrouwen en nog blond ook! Vooral de financiële kant van een vrijgezellenfeest kan tot ruzie leiden. Wat de één betaalbaar vindt, kan voor de ander een rib uit het lijf zijn. Daar komt nog bij dat de vrijgezel ook nog eens vrijgehouden moet worden. En wat doe je dan als er in de groep een paar meiden zijn die gewoon niet genoeg geld hebben? Nog meer per persoon inleggen met de anderen? Of tegen die dames zeggen dat ze dan maar niet mee moeten gaan? Moeilijk hoor.

Wij hebben een professionele feestenorganisator gevraagd hoe je dat soort dingen kan voorkomen, maar het antwoord dat we kregen was zo ingewikkeld dat we er eigenlijk niks van snapten. Maar volgens Jessica, onze lifestyle deskundige, kun je het best gewoon alles met de creditcard van je vriend of je vader betalen, dan merk je er minder van. Het probleem is alleen dat je dan later de rekening nog moet verdelen. Geef je hem alle namen en telefoonnummers en dan kan hij dat mooi berekenen en regelen. Mannen kunnen dat nu eenmaal veel beter en het scheelt jou een hoop gedoe.

Welk vrijgezellenfeest is populair en welke niet?

Nou, nu het leuke gedeelte. Elk jaar besteden we in ons speciale lentenummer aandacht aan het organiseren van een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Wat is in en wat niet? Als een bepaald thema ons leuk lijkt, gaan we het proberen. Met de hele redactie van Blondie Meidenmagazine hebben we ook dit jaar speciaal voor onze lezeressen allerlei partycentra en andere locaties bezocht en de gékste dingen gedaan. Over onze leukste én stomste ervaringen kun je hieronder lezen.

Culinaire spookrit als vrijgezellenfeest

Het slechtste zeven gangen menu dat je ooit hebt gegeten! Tijdens een wandeltocht door één van de grote steden wordt je onder begeleiding van een echte chef-kok meegenomen naar de 7 smerigste restaurants, snackbars en eethuisjes van de stad. In elke gelegenheid bestelt hij voor iedereen een gerecht en tijdens het eten daarvan legt hij uit wat daar nou zo slecht aan is. De culinaire spookrit voor ons vrijgezellenfeestje ging door Rotterdam. Uit discretie zullen we de namen van de restaurants niet noemen. We begonnen met een snackbar in het havengebied. Daar haalde de chef voor iedereen een kroket uit de muur. Hij vertelde dat die grotendeels uit slachtafval en paardenvlees bestonden en daar waarschijnlijk al langer dan een uur lagen te verpieteren. We hadden geluk: in één van de kroketten zat een stuk dierenhuid waar zwarte haren uit groeiden. We zullen de zes andere restaurants niet allemaal behandelen maar het goorste dat we gegeten hebben was toch wel de soep met ingewanden en organen (ook ogen!) van schapen en geiten die we in één of andere Arabisch eethuisje kregen. Een heel origineel concept met één klein nadeeltje: de meeste van ons hadden achteraf toch best lekker gegeten. Voor meer informatie: www.culinairespookrit.nl

Kickboxclinic als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest

“Sla je baas op zijn muil!” stond er als slogan op de website van kickboxclinic.nl . Nu hebben wij een hele lieve baas maar het idee sprak ons toch wel aan. De clinics worden gegeven op zaterdagavonden in sportscholen door heel Nederland en zijn gericht op beginners. Je hoeft dus helemaal geen ervaring te hebben met kickboxen. En ook vrouwen kunnen hieraan meedoen. Een leuke manier om het bedrijfsfeest eens op sportieve wijze te beginnen. Of om je zus die gaat trouwen eens een flink pak op haar donder te geven. Het begon allemaal heel leuk, we werden in de moderne sportschool in Amstelveen verwelkomd door een ontzettend knappe neger die Clinton heette. Hij was onze instructeur. Nadat we onze sportkleding hadden aangedaan, kregen we bokshandschoenen van hem en begon de warming up. Op lekkere housemuziek kregen we allerlei basisoefeningen te doen: rechte stoten, hoeken, low kicks en allerlei schijnbewegingen. Daarna gingen we echt “rammen op de zak” zoals Clinton dat noemde. Iedereen kon zich heerlijk uitleven en Clinton pepte ons ontzettend goed op. Daarna gingen we sparren. Iedereen kreeg een soort harnas aan en een schuimrubberen helm op. Je mocht je lekker laten gaan zei Clinton. Vooral Angela van onze moderedactie nam dat nogal letterlijk op toen ze in de ring tegenover Joyce van lifestyle kwam te staan. Binnen 10 seconden lag Joyce buiten westen op de mat. Toen ze bijkwam bleek ze een tand te missen en later werd haar oog helemaal blauw en dik. Angela zei dat dit niet haar bedoeling was geweest. Marian van onze sportredactie zei dat ze Angela graag een herkansing wilde geven. Clinton vond dat goed. Marian sloeg en schopte Angela de hele ring door en plaatste uiteindelijk een verwoestende rechtse directe midden in haar gezicht. Het duurde ongeveer 20 minuten voordat Joyce weer wist hoe ze heette en waar ze was. Tijdens het overigens heerlijke diner dat we na de training kregen in het restaurant van de sportschool, was de sfeer een beetje vreemd. Ze zeggen dat je rustig wordt van vechtsporten, maar tijdens het stappen na afloop zijn we met onze groep vier keer in een gevecht met wildvreemde mannen terecht gekomen. En die schrokken zich kapot! Het was een hele aparte ervaring voor ons allemaal en iedereen is inmiddels weer vriendinnetjes met elkaar.

Erotisch volksdansen als vrijgezellenfeest

Wij wisten absoluut niet wat we ons dáár nou bij moesten voorstellen, erotisch volksdansen. Wij dachten dat je misschien in sexy kleding of zelfs naakt moest gaan dansen, maar dat bleek niet zo te zijn. Erotisch volksdansen doe je in traditionele kostuums, alleen monden de standaard dansen hierbij uiteindelijk allemaal uit in allerlei suggestieve “droogneukbewegingen”. Het viel ons een beetje tegen, vooral omdat je dit samen met allemaal andere groepen doet. Dan kan het gebeuren dat er allerlei vieze mannetjes tegen je aan gaan staan rijen. Niet fijn. Een afradertje dus wat ons betreft.

Workshop Apekooien als vrijgezellenfeest

Wat was vroeger het leukste om te doen op school? Apekooien. Nu kun je als groep volwassen meiden je weer lekker als vanouds uitleven in de gymzaal van een school. Rennen, klimmen, ravotten, het is net als vroeger! Onder begeleiding van acteurs die de strenge juf en meester spelen met gezellige muziek van toen erbij. En na afloop: pannenkoeken! Wat een geweldig idee voor een vrijgezellenfeest! Kijk op  de site van apekooien.nl.

Geen inspiratie. Een dinerspel kan natuurlijk ook 🙂

Vrijgezellenfeest artikelen