Personeelsuitje in Zoetermeer
Een personeelsuitje in Zoetermeer organiseren? Goed idee! Vooral als uw bedrijf in Zoetermeer gevestigd is, maar ook voor een personeelsuitje van bedrijven uit andere regio's is Zoetermeer een mooie plek. Een personeelsuitje in Zoetermeer versterkt het teamgevoel op een informele en ludieke manier. Een gezellig samenzijn met de collega's dat de dagelijkse sleur eens onderbreekt. Zoals gezegd leent Zoetermeer zich uitstekend voor zo'n personeelsuitje, zeker met mooi weer. De mogelijke activiteiten in Zoetermeer zijn legio. Denk aan een GPS speurtocht of bijvoorbeeld een wandeltocht met gids door historisch Zoetermeer. Maar ook voor een personeelsuitje dat indoor moet plaatsvinden zijn er beel mogelijkheden in Zoetermeer. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan één van de vele musea, een rondje karten tot lasergames. Maar de allerleukste activiteit voor een personeelsuitje in Zoetermeer blijft natuurlijk een moorddiner of één van de andere dinerspellen die u op Dinerspel.nl kunt vinden.
De plaats Zoetermeer
Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer is gebleken dat reeds in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het centrum bleek na onderzoek zo´n 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van echte bewoning werden gevonden, heeft de gemeente Zoetermeer de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om het imago van de stad te verbeteren.
De bewoning van Zoetermeer is ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning nabij het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en het werd als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote water partijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer en vervolgens de overige meren ingepolderd en verkaveld. De polder waar de hedendaagse wijken Buytenwegh en De Leyens liggen, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.