Personeelsuitje in Brussel

Een personeelsuitje in Brussel organiseren? Goed idee! Vooral als uw bedrijf in Brussel gevestigd is, maar ook voor een personeelsuitje van bedrijven uit andere regio's is Brussel een mooie plek. Een personeelsuitje in Brussel versterkt het teamgevoel op een informele en ludieke manier. Een gezellig samenzijn met de collega's dat de dagelijkse sleur eens onderbreekt. Zoals gezegd leent Brussel zich uitstekend voor zo'n personeelsuitje, zeker met mooi weer. De mogelijke activiteiten in Brussel zijn legio. Denk aan een GPS speurtocht of bijvoorbeeld een wandeltocht met gids door historisch Brussel. Maar ook voor een personeelsuitje dat indoor moet plaatsvinden zijn er beel mogelijkheden in Brussel. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan één van de vele musea, een rondje karten tot lasergames. Maar de allerleukste activiteit voor een personeelsuitje in Brussel blijft natuurlijk een moorddiner of één van de andere dinerspellen die u op Dinerspel.nl kunt vinden.

 

 

De plaats Brussel

Brussel is de grootste stad en tevens hoofdstad van België. Althans, het stedelijk gebied waar de gemeente Brussel centraal in is gelegen. De stad is onderdeel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is een apart gewest dat ligt binnen het Vlaams Gewest dat verder geen bevoegdheden heeft in Brussel. Binnen het Brussels Hoofdstedelijk gewest wonen zo´n 1,2 miljoen inwoners. Het stedelijke gebied telt maar liefst bijna twee miljoen inwoners. Brussel is de meeste ‘stadse’ stad van België, met alle voorkomende groeistuipen en problematiek die bij een grote stad horen. Zo is Brussel de plek waar gelukzoekers uit België en elders naartoe trekken in de hoop dat er in de grote stad betere kansen liggen.

De stad Brussel is meer dan duizend jaar oud en behoort sinds de late middeleeuwen tot de één van de belangrijkste steden van de lage landen. In deze periode is onder andere de omwalling gebouwd die nu de binnenring om Brussel vormt. Hier is men in het jaar 1357 aan begonnen. In 1379 was de vijfhoekige stadsomwalling gereed. De omwalling omvatte 7 heuvels: de Zavel, de Kruidtuin, de St-Pietersberg, de Kunstberg, de Warmoesberg, de St-Michielsberg en de Koudenberg. Namen die je tegenwoordig nog terugvindt op plattegronden en naambordjes van Brussel. De eeuwen daarna is Brussel gestaag gegroeid. Brussel is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van de Nederlanden, een gebied waar een groot deel van wat nu Nederland is ook toe behoorde.

In de periode 1815-1830 heeft Brussel een rol gespeeld die het tegenwoordig opnieuw speelt: afwisselend hoofdstad zijn samen met een andere stad. Toen was het hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden samen met Den Haag. Tegenwoordig is Brussel de officieuze hoofdstad van de Europese Unie (officieel heeft de EU geen hoofdstad). Het Europees Parlement zetelt hoofdzakelijk in Brussel, maar vergadert eens per maand plenair in Straatsburg (Frankrijk). Deze vergaderingen duren vier dagen en zorgen voor een ware volksverhuizing tussen Brussel en Straatsburg.