Tips voor een bijna gratis vrijgezellenfeest

Het zou het kunnen dat om wat voor reden dan ook, ook een prijs van een bepaald vrijgezellenfeest niet haalbaar is voor het vrijgezellenfeest dat jij gaat organiseren. Wij hebben een aantal tips verzameld voor ultra low budget of zelfs bijna gratis vrijgezellenfeest. Je zult dan zelf wel een het één en ander moeten regelen maar dat kan een onvergetelijk vrijgezellenfeest opleveren.

Pyjama party als vrijgezellenfeest

Een hardnekkig terugkerende tip is de pyjama party. Iedereen heeft wel een nachtponnetje en het vrijgezellenfeestje kan gewoon bij één van de meiden of de vrijgezel zelf thuis gehouden worden. Het entertainment bestaat uit spelletjes en illegaal gekopieerde, dus gratis, feel good meidenfilms. Iedereen neemt hapjes en drankjes mee, wat een goede kans biedt om eens af te komen van al die blikjes en pakjes die bijna over datum zijn. Je zou er ook een soort nostalgische klassenavond (zonder jongens) van kunnen maken met chips en cola van de Lidl en muziek uit de tienerjaren van de vrijgezel. Als aandenken aan haar vrijgezellenfeest kun je van te voren een leuk Poezie Album maken met de meest truttige gedichtjes en plaatjes erin.

Culinaire spookrit als vrijgezellenfeest

Ook leuk: de Culinaire Spookrit. Vooral geschikt voor vrijgezellenfeesten die voor en door creatieve meiden georganiseerd worden. Hiervoor heb je nodig: omschrijvingen van culinaire gerechten uit toprestaurants (overal te vinden op internet) en een lijst van de vijf meest ranzige snackbars in de omgeving. Stel voor het vrijgezellenavondje een vijfgangen menu samen met uitgebreide omschrijvingen van de meest overheerlijke gerechten maar vervang de gerechten zelf met bijvoorbeeld kroket, kaassoufflé, bamihap, etc. Je krijgt dan zoiets als:

Ziltig krokante patates frites met een romige mayosaus, kruidige curry en vers gehakte uitjes.
Gecombineerd met een sprankelende coladrank waarin zoete, zure en frisse smaaktonen elkaar perfect aanvullen
* * *
Kaassoufflé van jonge kaas in een krokant jasje met een pikante pindasatésaus.
De rokerige smaak van de soufflé krijgt mooi tegenwicht van het zoetje in de hartige maar fluweelzachte saus
* * *
Grand Dessert: een parade van overheerlijke zoetigheden zoals romig softijs, knapperige M&M’s en verrukkelijk kleverige stukjes getrancheerde Mars. Begeleid door een geurig bekertje oploskoffie

Etc.

Vervolgens ga je met z’n allen de snackbars af en eet je overal een gang van het menu. Houd de etiquette van een chique restaurantbezoek in acht, dus vraag om vork en mes en steek een zelf meegenomen waxinelichtje aan. Vraag het personeel of ze Classic FM willen opzetten. Laat vooral veel kreten van verrukking horen en gedraag je alsof je op hoog culinair niveau in een sterrenrestaurant zit te eten. Hiervoor is wel wat lef nodig want jullie zitten voor paal natuurlijk. Je kunt daarom het diner ook bij iemand thuis plaats laten vinden.

Subculturele spookrit als vrijgezellenavond

Een variant op de culinaire spookrit. Vooral geschikt voor de wat hoger opgeleide vrijgezel. Zeg haar dat ze in haar mooiste avondjurk of in elk geval deftigste outfit naar een bepaald theater of operagebouw moet gaan en bij de ingang op jullie moet wachten. Leg er de nadruk op dat ze er niet chic genoeg kan uitzien. Ze zal denken dat jullie haar voor haar vrijgezellenavond meenemen naar een musical of gala-avond. De rest van groep kleedt zich echter zo ordinair en aso mogelijk. Leen het roze trainingspak van je buurvrouw en draag er je kettingen en hangertjes overheen. Gebruik overdadig goedkope make-up of doe juist helemaal niks aan je gezicht en haar en kleed je als een slons. Rijd naar de plek waar de vrijgezel staat te wachten en schreeuw luid kauwgumkauwend met z’n allen dat ze moet instappen. Natuurlijk heb je ondertussen keihard Fransje Bauer op staan in de auto. Vervolgens rijd je naar de meest asociale campingkantine of snackbar die je kent en trakteer je de vrijgezel op gehaktballen en frikadellen. Daarna neem je haar mee naar een Nederlandstalig piratenfestival, een bingoavond of louche gokhal. Ze zal zich waarschijnlijk nooit eerder zó opgelaten gevoeld hebben en haar vrijgezellenavond niet snel vergeten.

Fotosoap als vrijgezellenfeest

Een leuk dagprogramma voor een vrijgezellenfeest dat niks kost, is het maken van een fotosoap. Kun je je die fotoromans van vroeger nog herinneren? Een soort stripverhaal maar dan met foto’s in plaats van tekeningen. Zoiets kan je ook zelf maken met de vrijgezel in de hoofdrol. Een waanzinnig leuke bezigheid voor een vrijgezellenfeest en het levert nog een fantastisch huwelijkscadeau op. Vrijwel zonder kosten! Wat heb je nodig? Een digitale camera, actrices en acteurs, een script en een fotobewerkingsprogramma. Met het script kun je allerlei kanten op. Je zou het op de ochtend van het vrijgezellenfeest met de hele groep kunnen verzinnen en schrijven. Onderwerp is natuurlijk de lovestory van de vrijgezel. De meeste lovestories hebben een vast verloop. Na allerlei moeilijkheden en misverstanden krijgen ze elkaar toch. Je hebt dus wel de medewerking van haar aanstaande nodig. Zo ga je te werk. Ga uit van ongeveer vijftig foto’s. Bedenk een verhaal. Schrijf voor iedere foto een tekstje voor de vrijgezel en haar tegenspelers. Omschrijf ook voor elke foto de scene en tegen welke achtergrond die moet plaatsvinden. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met een afscheidscene op een station. Zij zwaait haar aanstaande uit. Die heeft een soldatenpet op en gaat naar het front bijvoorbeeld. Laat haar vervolgens allerlei andere mannen ontmoeten. Je kunt daarvoor voorbijgangers als vrijwilliger vragen. Jullie bedenken zelf de locaties. Je neemt haar dus tijdens haar vrijgezellenfeest mee op stap en maakt allerlei foto’s van haar. Bijvoorbeeld: Locatie: bushalte. Tegenspeler: toevallig passerende man. Ze zitten op het bankje en kijken elkaar diep in de ogen. Tekst vrijgezel: ‘Oh Fernando, dit is ons afscheid!’ Hij: ‘Ik weet het liefste. Maar ik zal altijd van je houden!’ De vrijgezel krijgt zelf niet te horen welke teksten jullie later bij de plaatjes gaan zetten, dus ze heeft geen idee waar het verhaal naartoe gaat. Op de laatste foto die je maakt, heeft zij haar aanstaande weer terug en kussen zij elkaar. Na de bruiloft voeg je een trouwfoto als allerlaatste toe met als onderschrift: The End. Als je klaar bent met fotograferen ga je met Photoshop of een dergelijk programma tekstballonnetjes toevoegen. Je kunt bij verschillende bedrijven online de foto’s uploaden en er een album van laten maken. Dat zijn de enige kosten. Zoals gezegd, een leuke activiteit voor een vrijgezellenfeest die vrijwel zonder kosten een superorigineel huwelijkscadeau oplevert!

Vrijgezellenfeest – Dagje helpen op de kinderboerderij

Een populaire invulling voor budget vrijgezellenfeesten zijn de vrijwilligersdagen. Je zou de groep bij een boerderij, instelling, dierentuin of kinderboerderij kunnen aanmelden als vrijwilligers. Kijk wel uit met instellingen, een dagje bejaardenwassen als vrijgezellenfeest is niet altijd even succesvol.

DJ Leo op je vrijgezellenfeest

Met deze tip zijn we altijd terughoudend. Maar als je echt helemaal geen stuiver te besteden hebt maar toch iets van een party van het vrijgezellenfeest wil maken, is er altijd nog DJ Leo. We moeten je echter waarschuwen: DJ Leo is heel erg slecht. Hij staat ook wel bekend als de DJ die niemand wil maar hij komt toch. Met het risico dat het vrijgezellenfeestje in een gênant gebeuren uitloopt. DJ Leo was een tijdje de vaste DJ van een bejaardensoos maar daar is ie weggestuurd omdat zijn repertoire te ouderwets was. En DJ Leo lult voortdurend heel irritant door de muziek heen. Hoewel zijn muziek dus ook echt niet te pruimen is. Country en Nederlandstalig, maar dan van de slechtste soort. DJ Leo richt zich nu op vrijgezellenfeestjes van dames omdat ie dan lekker op al die meiden kan geilen. Eigenlijk is het te triest voor woorden. Misschien kun je maar beter geen vrijgezellenfeest organiseren dan één waarop DJ Leo komt optreden.

Vrijgezellenfeest artikelen