Moordspel in Brussel
Het ene moordspel in Brussel is het andere niet. Elk moordspel biedt een uniek verhaal, maar ook de manier waarop het wordt gespeeld verschilt per aanbieder. En die verschillen zijn vaak terug te zien in de prijs.
Zelf "acteren" in een moordspel in Brussel
Onze moordspellen in Brusselzijn van hoge kwaliteit, humoristisch en worden ondersteund door een professionele audio track. De deelnemers kruipen zelf in de rol van een personage en mogen dus zelf "acteren". En wanneer je een moordspel als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje in Brussel organiseert, mag je alle deelnemers zelf persoonlijk uitnodigen met behulp van onze mooie uitnodiging, een personage toe bedelen en ze informeren over de datum, aanvangstijd en het restaurant waar het moorddiner plaatsvindt.
Moordspel met of zonder spelbegeleiding
Onze moordspellen in Brussel kunnen zowel met als zonder spelbegeleiding worden gereserveerd. Met name bij de wat kleinere groepjes of de groepen met een beperkt budget, is een moordspel in Brussel heel goed zelf te organiseren met behulp van onze e-presentatie. Dit is heel gemakkelijk en je kunt zelf uiteraard ook gewoon meespelen. Bekijk hieronder al onze moordspellen en de vanaf-prijzen in Brussel en vraag gerust vrijblijvend beschikbaarheid aan voor één of twee voorkeursdata.
De plaats Brussel
Brussel is de grootste stad en tevens hoofdstad van België. Althans, het stedelijk gebied waar de gemeente Brussel centraal in is gelegen. De stad is onderdeel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is een apart gewest dat ligt binnen het Vlaams Gewest dat verder geen bevoegdheden heeft in Brussel. Binnen het Brussels Hoofdstedelijk gewest wonen zo´n 1,2 miljoen inwoners. Het stedelijke gebied telt maar liefst bijna twee miljoen inwoners. Brussel is de meeste ‘stadse’ stad van België, met alle voorkomende groeistuipen en problematiek die bij een grote stad horen. Zo is Brussel de plek waar gelukzoekers uit België en elders naartoe trekken in de hoop dat er in de grote stad betere kansen liggen.
De stad Brussel is meer dan duizend jaar oud en behoort sinds de late middeleeuwen tot de één van de belangrijkste steden van de lage landen. In deze periode is onder andere de omwalling gebouwd die nu de binnenring om Brussel vormt. Hier is men in het jaar 1357 aan begonnen. In 1379 was de vijfhoekige stadsomwalling gereed. De omwalling omvatte 7 heuvels: de Zavel, de Kruidtuin, de St-Pietersberg, de Kunstberg, de Warmoesberg, de St-Michielsberg en de Koudenberg. Namen die je tegenwoordig nog terugvindt op plattegronden en naambordjes van Brussel. De eeuwen daarna is Brussel gestaag gegroeid. Brussel is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van de Nederlanden, een gebied waar een groot deel van wat nu Nederland is ook toe behoorde.
In de periode 1815-1830 heeft Brussel een rol gespeeld die het tegenwoordig opnieuw speelt: afwisselend hoofdstad zijn samen met een andere stad. Toen was het hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden samen met Den Haag. Tegenwoordig is Brussel de officieuze hoofdstad van de Europese Unie (officieel heeft de EU geen hoofdstad). Het Europees Parlement zetelt hoofdzakelijk in Brussel, maar vergadert eens per maand plenair in Straatsburg (Frankrijk). Deze vergaderingen duren vier dagen en zorgen voor een ware volksverhuizing tussen Brussel en Straatsburg.