Moorddiner in Heerenveen
Een Moorddiner in Heerenveen. Vreemde combinatie: een ernstige misdaad gecombineerd met lekker dineren. Of toch misschien toch niet zo vreemd? Misdaad is immers boeiend en moordmysteries zijn al eeuwenlang een populaire vorm van entertainment. Door klassieke schrijvers zoals Sir Arthur Canon Doyle en Agatha Christie is het oplossen van een moord zelfs bijna verheven tot kunstvorm. Meer dan ooit is moord op allerlei manieren verweven in entertainment: denk maar aan films, boeken, series en dus natuurlijk ook moorddiners. Eigenlijk is een moorddiner in Heerenveen de ultieme beleving van een fictief moordverhaal. In plaats van passief naar een scherm te turen of een boek te lezen, nemen de deelnemers tijdens het moorddiner actief deel aan het verhaal én aan het moordonderzoek. Zelf acteren en rechercheren dus, en dat allemaal tijdens een smakelijk diner in één van onze restaurants in Heerenveen.
Moorddiner in Heerenveen: interactief, inspirerend en intens leuk
Een moorddiner in Heerenveen verenigt niet alleen lekker eten met een leuke activiteit, het verenigt ook de deelnemers. De maffe outfits, de door het verhaal geprikkelde nieuwsgierigheid en de afwisseling van spelen en dineren zorgen voor een bijzonder positieve stemming. Geen stroeve gesprekken of pijnlijke stiltes maar veel lachsalvo's en goede sfeer. Een moorddiner in Heerenveen is daarmee een gegarandeerde sfeermaker op iedere feestelijke gelegenheid, met een stukje teambuilding als prettige bijkomstigheid. Daarnaast kan een moorddiner in Heerenveenook werken als een ludieke uitlaatklep na een dagje intensief confereren of saai vergaderen.
De plaats Heerenveen
Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. De plaats is in 1551 ontstaan op het kruispunt van de Heeresloot en de Schoterlandse Compagnonsvaart. Hier lag ook de Heereweg, de verbindingsweg Zwolle-Leeuwarden. Het graven van deze twee kanalen gebeurde op initiatief van drie heren: Van Dekema, Cuyck en Foeyts. Op 24 juli 1551 richtten ze een compagnie op met als doel grote stukken land te kopen om aan veenontginning te doen. Vandaar de naam de heeren -van het- veen, oftewel Heerenveen.
In de 19e eeuw ontwikkelde Heerenveen zich doordat, behalve dat er welgestelde burgers waren, er ook veel middenstand kwam. En met het nabijgelegen Oranjewoud wordt de plaats sindsdien ook wel Het Friese Haagje genoemd. Er was echter een obstakel. Door de plaats liep de grens van de twee gemeenten Aengwirden en Schoterland. Pas op 1 juli 1934 werd uit stukken van deze twee gemeenten, en een stukje van de gemeente Haskerland, de gemeente Heerenveen gevormd. Deze geschiedenis vinden we ook terug in het wapen van Heerenveen. Heerenveen werd de hoofdplaats van de nieuwe gemeente Heerenveen.