Miss Murder Moorddiner gekeurd door echte detectives

Onlangs speelde een detectivebureau als bedrijfsuitje het Miss Murder Moorddiner. De groep bestond uit acht detectives en hun partners. Van de professionele speurders hadden slechts twee de dader weten te ontmaskeren. Hun echtgenotes hadden het er een stuk beter vanaf gebracht: maar liefst vier van de acht dames hadden het juiste personage aangewezen als dader. Wij van Dinerspel.nl waren uiteraard bijzonder benieuwd hoe het Miss Murder Moorddiner was bevallen. Het bedrijf wil niet bij naam genoemd worden in dit artikel maar directeur Jansen (fictieve naam) was wel bereid ons te woord te staan.

Detectives vinden moorddiner leuk maar moeilijk

‘Natuurlijk onderzoeken wij in de praktijk ook geen moorden, dat is voorbehouden aan de recherche. Maar we zouden wel over de juiste vaardigheden moeten beschikken om een misdaad goed te analyseren. Helaas bleek tijdens het overigens zeer geslaagde bedrijfsuitje, dat onze vrouwen daar beter in waren dan wij. Althans, dat léék zo. Kijk, een moorddiner is bedoeld als entertainment en heeft vrijwel geen raakvlakken met de werkelijkheid. Wij als detectives zijn erop getraind puur naar feiten te kijken en alles wat niet terzake doet te negeren. Daardoor hebben wij dit waarschijnlijk veel te serieus aangepakt. Maar eerlijk is eerlijk, het verhaal zit goed in elkaar en na de onthulling kon ik niet anders dan toegeven dat de uitkomst inderdaad de meest logische was.’ aldus de heer Jansen.

Ook rechercheurs vermaken zich prima met Miss Murder Moorddiner

Een groep rechercheurs die alweer wat langer geleden hetzelfde Miss Murder Moorddiner speelde, bracht het er niet veel beter vanaf. Zij reageerden ongeveer hetzelfde: het moorddiner was bijzonder amusant en komisch maar ook vrij onrealistisch. Net als detectiveboeken, series en films natuurlijk. ‘Echte moordzaken zijn zelden boeiend of opzienbarend.’ zei één van de rechercheurs. ‘Een moorddiner moet dat natuurlijk wel zijn. Hoewel ik bij Baantjer het bijna altijd bij het juiste eind heb, zat ik er bij het Miss Murder Moorddiner finaal naast. Maar dat maakt niet uit, ik heb vreselijk gelachen, heerlijk gegeten en werkelijk een topavond gehad.’

Miss Murder Moorddiner breed gewaardeerd

Feit blijft dat fictieve moordmysteries door heel veel mensen als uitermate boeiend worden ervaren. Het Miss Murder Moorddiner is er inderdaad op gericht het publiek te vermaken maar heeft ook een sterk plot. In de tijd dat het Miss Murder Moorddiner bestaat, is het spel gespeeld door allerlei verschillende groepen. Daarbij waren het vooral kapsters, vrachtwagenchauffeurs en verpleegkundigen die de juiste oplossing wisten te vinden. Misschien tijd voor een carrière switch?