Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen biedt u een sfeervolle ambiance om van een dinerspel te genieten. De keukenbrigade en bediening zorgen er voor dat u tussen de spelronden kunt genieten van een Koninklijk menu. Restaurant "Hof van de Koning" beschikt over diverse stijlvolle zalen waarvan een aantal ook voor zakelijke bijeenkomsten overdag kunnen dienen. Restaurant "Hof van de Koning" is eenvoudig te bereiken vanaf de A32. Parkeren is er gratis.
Dinerquiz Hollandse Helden in Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen
Houdt u van Holland? Dan houdt u ook van Heerenveen! En dat komt goed uit, want Dinerquiz Hollandse Helden, onze leuke variant op Ik Hou van Holland, is nu ook te reserveren als activiteit in Restaurant Hof van de Koning in Heerenveen. Welk team weet het meest over de Hollandse showbizz, sport, politiek en geschiedenis? Quotes, weetjes, roddels, allemaal komt het tijdens Hollandse Helden Dinerspel in Restaurant Hof van de Koning voorbij! En ook imitatietalenten en zangvogeltjes krijgen een kans. Dit wordt echt een uitje om niet snel te vergeten!
Informatie over Dinerquiz Hollandse Helden
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid op
Waar ligt Restaurant Hof van de Koning ?
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid op
Restaurant Hof van de Koning
De plaats Heerenveen
Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. De plaats is in 1551 ontstaan op het kruispunt van de Heeresloot en de Schoterlandse Compagnonsvaart. Hier lag ook de Heereweg, de verbindingsweg Zwolle-Leeuwarden. Het graven van deze twee kanalen gebeurde op initiatief van drie heren: Van Dekema, Cuyck en Foeyts. Op 24 juli 1551 richtten ze een compagnie op met als doel grote stukken land te kopen om aan veenontginning te doen. Vandaar de naam de heeren -van het- veen, oftewel Heerenveen.
In de 19e eeuw ontwikkelde Heerenveen zich doordat, behalve dat er welgestelde burgers waren, er ook veel middenstand kwam. En met het nabijgelegen Oranjewoud wordt de plaats sindsdien ook wel Het Friese Haagje genoemd. Er was echter een obstakel. Door de plaats liep de grens van de twee gemeenten Aengwirden en Schoterland. Pas op 1 juli 1934 werd uit stukken van deze twee gemeenten, en een stukje van de gemeente Haskerland, de gemeente Heerenveen gevormd. Deze geschiedenis vinden we ook terug in het wapen van Heerenveen. Heerenveen werd de hoofdplaats van de nieuwe gemeente Heerenveen.