Familiefeest in Heerenveen
Familie kiest u niet zelf uit. Maar het familiefeest dat u in Heerenveen organiseert wel! Dus doe eens gek en ga voor spanning, humor en sfeer in Heerenveen. Met een moorddiner van Dinerspel.nl bijvoorbeeld. Zo bezorgt u uw familieleden een compleet ander samenzijn in Heerenveen!
Familie spel met Kerst of Oudejaarsavond
Verras uw familie deze Kerst of Oudejaarsavond met een origineel spel van Dinerspel.nl. Bestel één van onze doe-het-zelf spellen in onze webshop en organiseer uw eigen dinerspel in uw huiskamer.
Niet zomaar een familiefeest!
Kunt u het zich voorstellen? Dit keer eens niet met z'n allen in een kringetje over auto's en voetbal praten? Maar nu eens zelf in Heerenveen "acteren" in een komische detective aan tafel met een hilarisch moordspel? Ondertussen kan iedereen heerlijk genieten van een goed verzorgd diner in een sfeervol restaurant in Heerenveen. Met opa verkleed als bodybuilder en tante Jopie in de rol van rockzangeres. Bijvoorbeeld dan. Hilarisch!
Een geslaagd familiefeest in Heerenveen
Dinerspel.nl ontwikkelde speciaal voor familiefeestjes thuis het doe-het-zelf moordspel De Onfortuinlijke Bankier. Dit moordspel organiseert u heel eenvoudig in uw eigen vertrouwde woonkamer of eetkeuken in Heerenveen. Of u kunt kiezen uit één van de restaurants op Dinerspel.nl. Speelt u het moordspel thuis dan kunt u het culinaire deel geheel zelf invullen. Voor degenen die er echt iets bijzonders van willen maken, schreef de Vlaamse cuisinier Fons Nicolay bijpassende recepten. Allemaal met gangbare ingrediënten, niet te ingewikkeld en stuk voor stuk verrukkelijk. Plezant!
De plaats Heerenveen
Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. De plaats is in 1551 ontstaan op het kruispunt van de Heeresloot en de Schoterlandse Compagnonsvaart. Hier lag ook de Heereweg, de verbindingsweg Zwolle-Leeuwarden. Het graven van deze twee kanalen gebeurde op initiatief van drie heren: Van Dekema, Cuyck en Foeyts. Op 24 juli 1551 richtten ze een compagnie op met als doel grote stukken land te kopen om aan veenontginning te doen. Vandaar de naam de heeren -van het- veen, oftewel Heerenveen.
In de 19e eeuw ontwikkelde Heerenveen zich doordat, behalve dat er welgestelde burgers waren, er ook veel middenstand kwam. En met het nabijgelegen Oranjewoud wordt de plaats sindsdien ook wel Het Friese Haagje genoemd. Er was echter een obstakel. Door de plaats liep de grens van de twee gemeenten Aengwirden en Schoterland. Pas op 1 juli 1934 werd uit stukken van deze twee gemeenten, en een stukje van de gemeente Haskerland, de gemeente Heerenveen gevormd. Deze geschiedenis vinden we ook terug in het wapen van Heerenveen. Heerenveen werd de hoofdplaats van de nieuwe gemeente Heerenveen.