Bedrijfsuitje in Brussel

Een bedrijfsuitje in Brussel organiseren is zo'n gek idee nog niet. Zeker niet als het bedrijf in Brussel of omgeving gevestigd is natuurlijk, maar ook voor bedrijven uit andere regio's is Brussel een prima plek. Het doel van een teamuitje is meestal een informeel en prettig samenzijn met de collega's. Het dagelijkse patroon doorbreken met een hoop gezelligheid en amusement. Brussel is zoals gezegd een uitstekende locatie daarvoor, zeker als het weer meezit. Het aantal mogelijke activiteiten voor een geslaagd personeelsuitje is dan zeer uitgebreid. Van een eenvoudige wandeling tot een GPS speurtocht, rolschaatsen in het park of een rondleiding door historisch Brussel. Maar ook binnenactiviteiten zijn er genoeg te vinden in Brussel, zoals een museumbezoek of lasergames bijvoorbeeld. Maar het leukste om in Brussel te doen is natuurlijk één van onze dinerspellen.

 

 

De plaats Brussel

Brussel is de grootste stad en tevens hoofdstad van België. Althans, het stedelijk gebied waar de gemeente Brussel centraal in is gelegen. De stad is onderdeel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is een apart gewest dat ligt binnen het Vlaams Gewest dat verder geen bevoegdheden heeft in Brussel. Binnen het Brussels Hoofdstedelijk gewest wonen zo´n 1,2 miljoen inwoners. Het stedelijke gebied telt maar liefst bijna twee miljoen inwoners. Brussel is de meeste ‘stadse’ stad van België, met alle voorkomende groeistuipen en problematiek die bij een grote stad horen. Zo is Brussel de plek waar gelukzoekers uit België en elders naartoe trekken in de hoop dat er in de grote stad betere kansen liggen.

De stad Brussel is meer dan duizend jaar oud en behoort sinds de late middeleeuwen tot de één van de belangrijkste steden van de lage landen. In deze periode is onder andere de omwalling gebouwd die nu de binnenring om Brussel vormt. Hier is men in het jaar 1357 aan begonnen. In 1379 was de vijfhoekige stadsomwalling gereed. De omwalling omvatte 7 heuvels: de Zavel, de Kruidtuin, de St-Pietersberg, de Kunstberg, de Warmoesberg, de St-Michielsberg en de Koudenberg. Namen die je tegenwoordig nog terugvindt op plattegronden en naambordjes van Brussel. De eeuwen daarna is Brussel gestaag gegroeid. Brussel is zelfs een tijdje de hoofdstad geweest van de Nederlanden, een gebied waar een groot deel van wat nu Nederland is ook toe behoorde.

In de periode 1815-1830 heeft Brussel een rol gespeeld die het tegenwoordig opnieuw speelt: afwisselend hoofdstad zijn samen met een andere stad. Toen was het hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden samen met Den Haag. Tegenwoordig is Brussel de officieuze hoofdstad van de Europese Unie (officieel heeft de EU geen hoofdstad). Het Europees Parlement zetelt hoofdzakelijk in Brussel, maar vergadert eens per maand plenair in Straatsburg (Frankrijk). Deze vergaderingen duren vier dagen en zorgen voor een ware volksverhuizing tussen Brussel en Straatsburg.